Goede voornemens starten met een goed plan

2 Nov 2018

November is gestart, het eindejaar komt in zicht.

Nog snel even de budgetten finaliseren voor volgend jaar en de eindejaarsprint inzetten. Om moe maar voldaan de vakantie rond kerst en nieuw in te duiken en ontkaterd 2019 in te springen. Vol goede moed en voornemens. Die dan uiteindelijk toch in februari weer worden losgelaten…

 

Herkenbaar?

Voor ons in elk geval wel. Want wie kritisch durft te kijken extern, moet dat ook intern durven doen.

 

Waarom werden die briljante ideeën zo snel aan de kant geschoven en vervielen we in aloude gewoontes? Te druk, veranderende factoren, het weer, …


Laten we eerlijk zijn. Het zijn stuk voor stuk excuses om niet te doen wat er afgesproken was te doen. Want doen wat je altijd deed, is toch comfortabeler, gemakkelijker, …

Wat ons ontbrak was een plan. Een onderbouwd, gestructureerd en uitgewerkt plan voor het voorjaar. Het plan moest de doelstellingen tot een goed einde brengen, regelmatige updates van de stand van zaken bevatten en ervoor zorgen dat we tijdig het vervolgtraject in het najaar opstarten. Vragen zoals wat is de flow, wie is verantwoordelijk, welke voorbereidingen moeten er op voorhand worden getroffen om de voornemens vanaf januari te realiseren, moeten zijn opgenomen.

 

Zo gezegd zo gedaan, en met succes. Plots realiseerden we wel de vooropgestelde doelen, bleef het bedrijf wel de juiste koers varen en begrepen onze klanten ook beter onze boodschap. Een win, win, win dus!

 

Als ondernemer denk je dan, wat voor ons werkt, zal misschien ook anderen vooruit helpen. Et voilà! Vorig jaar maakten we voor 6 bedrijven een structureel plan tot vernieuwing, koerswending of activatie die we in de loop van het jaar verder uitvoerden en opvolgden met schitterende resultaten. Dit najaar doen we dat opnieuw ruim over.

 

Ook zin in een écht anders 2019? Met plannen die werken? Bel ons eens, misschien kunnen we er samen aan werken.

Share on Facebook
Please reload

Uitgelichte berichten

Goede voornemens starten met een goed plan

November 2, 2018

1/8
Please reload

Recente berichten

15 Jul 2019

14 Feb 2018

Please reload

Archief