H2H 4 B2B

13 Oct 2017

Geen computer die is dolgedraaid in de titel, ook geen allergie aan klinkers. Enkel kort gezegd waar het vandaag over gaat in sales: mensen met mensen in business met mensen met een business.

Geef toe, de titel was duidelijker.

 

Vaak hoor ik van klanten dat hun verhaal moeilijker, anders, gecompliceerder is omdat zij niet voor de particulier (B2C) werken, maar wel voor bedrijven (B2B). Bij grote bedrijven zit alles gegoten in procedures en er is weinig ruimte voor creativiteit of een eigen salesstrategie. Je moet mee in de flow van de klant. Bij de kmo krijg je te maken met trouwe klant-leveranciersrelaties waar je maar moeilijk tussen geraakt.

 

Toegegeven, soms is dat ook zo, en moet je met de procedures leren leven of afscheid nemen van de klant. Zo eenvoudig is het.

 

Echter, in realiteit zijn de voorgehouden procedures vaak niet 100% bindend, zijn er aanpassingen mogelijk (liefst nog op maat van jouw bedrijf) of kunnen er zogenoemde éénmalige uitzonderingen gemaakt worden. Bij de kmo is het de kunst om een opening tot gesprek te creëren.

Er wordt vaak vergeten dat aan de andere kant van de lijn, de tafel of de computer, of het nu grote bedrijven of kleine zijn, ook een persoon zit (en dus geen computer, robot of proces). Iemand met passies, soft spots én by nature op zoek naar menselijke interactie. 

 

Waarom we dit al snel vergeten durven vergeten of niet meer op inzetten?

Een onpersoonlijke mail, nieuwsbrief of uitnodiging is snel verstuurd en geeft geen risico op een persoonlijke 'nee'. Over die nee, lees je meer in een volgende blog.

 

Dus H2H, human to human, was, is en blijft cruciaal in sales voor bedrijven. Ook als die bedrijven andere bedrijven als klant hebben.

 

Wat heb je hier nu aan?

 

Wel, kijk jouw nieuwsbrieven, email, postmailings, events, salesgesprekken en customer journeys binnen jouw bedrijf eens na.

Hoe persoonlijk benader jij jouw (potentiële) klant?

Ken jij jouw (potentiële) klant voldoende om dit te doen?

 

Ik ben benieuwd naar jullie analyse.

 

 

Share on Facebook
Please reload

Uitgelichte berichten

Goede voornemens starten met een goed plan

November 2, 2018

1/8
Please reload

Recente berichten

15 Jul 2019

14 Feb 2018

Please reload

Archief